Чланови највећег руског мото клуба „Ноћни вукови“ на моторима ће кренути на ходочашће „Руски Балкан“ по православним центрима у балканским земљама, преноси агенција РИА „Новости“. Према речима организатора, циљ овог ходочашћа је популаризација културног и историјског наслеђа Русије и православних духовних и моралних вредности.

„У балканским земљама се недовољно зна о историји Русије, руској витешкој и војној традицији и руском монаштву. Ходочашћем по Балкану желимо да попунимо те празнине. Бајкери ће проћи кроз земље чија је историја и традиција нераскидиво везана за руско православље“, објашњавају организатори путовања.

На ово несвакидашње ходочашће мотоциклисти ће кренути 10. октобра из црногорског града Херцег-Нови. Маршрута пролази кроз Србију, Македонију и Албанију. У православним центрима које посете мотоциклисти ће својој православној браћи на дар оставити ручно сликане иконе са ликовима руских светитеља. На пропутовању по Балкану „Ноћним вуковима“ ће се придружити и мотоциклисти из Белорусије, Украјине, Србије, Македоније, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Руска Реч, 25. септембар 2014.