Председник српског огранка православног мото братства Ноћни вукови Саша Савић у својој божићној посланици поручује: „Српски народ кроз историју показивао је најснажнији патриотизам и највећу снагу управо онда када је било најтеже. Време је да се окренемо традицији и неговању православних и светосавских вредности. Србија је снажна и биће још јача. Никада нисмо желели ништа туђе, али и нисмо спремни да дамо ишта наше.“

Ноћни вукови и њихов вођа Александар Залдастанов Хирург доспели су у жижу светске јавности када су доспели на „црну листу“ америчке администрације и када се Хирургово име, скупа са другим руским политичарима и привредницима, доспело на списак оних којима се уводе санкције на путовања у земље ЕУ и САД. Овим је Стејт департмент недвосмислено показао да жели ограничити и смањити утицај Ноћних вукова на широке народне масе, првенствено у православним земљама, али и ван њих.

Српски огранак Ноћних вукова, на челу са Сашом Савићем готово непрестано је на ходочашћима по земљама Балкана, Криму и  Русији, тамо где је народу најтеже, у непрестаној тежњи да пруже што више утехе, вере и наде, али и спроведу конкретне акције, где год је то потребно.

„Дугачка је листа земаља и места које смо посетили током прошле године: од Видовдана у Вишеграду и Андрићграду, на обележавању 100 година од почетка Првог Светског рата; преко Текериша и сећања на Церску битку, Зејтинлика, Црногорских манастира; до хуманитарних акција на Криму и присуства на војној паради у Београду. Наравно, нисмо запоставили и српски народ када му је било најтеже, учествовали смо у спасавању и одбрани од катастрофалних поплава које су задесиле нашу земљу.“ – каже ексклузивно за Бест портал Саша Савић, председник НВ Србије.

У својој божићној посланици Саша Савић, у име Ноћних вукова поручује, првенствено младим људима у Србији:

„Време је да се окренемо нашој традицији и вери, српска историја и култура препуна је величанствених примера како се један Србин ваља понашати у тешким временима. Не величајте и не дивите се туђим стварима, јер то није у нашим генима, то није у српском бићу. Срби су народ који је изродио планетарне великане и легендарне хероје у свим животним областима: од војних стратега и невероватне храбрости у боју, до спортских надметања, али и великих научника, књижевника, мислилаца… Окренимо се православљу и светосављу јер су то вечити извори снаге за васколики српски народ, којима је он успео победити све недаће кроз историју. Окренимо се правим вредностима које су нам оставили наши преци, јер других немамо. Не ружите своје душе и тела. Трудите се да свакога новог дана учините нешто добро за себе и мајку Србију. Када већина нас почне тако да живи, онда ће нам свима бити боље.“

Српски Ноћни вукови тесно сарађују са НВ Републике Српске и НВ Македоније. Недавно су организовали заједничку мисију обиласка свих православних светиња у Албанији, Македонији, Црној Гори, Србији и Републици Српској. Где год да се појаве, народ их дочекује са симпатијама, јер осећа и препознаје њихову мисију ширења и препознавања правих животних вредности.

Савић је у екслузивном божићном интервјуу за Бест портал испричао и потресну причу о страдалим руским војницима и чуду које се десило на њиховом гробљу у Београду:

„Много руских војника, припадника Црвене армије, срадало је у борбама за ослобођење Београда 1944. године. Они су у џеповима носили кавкаске орахе. Када су сахрањени из тих ораха никла су стабла. Симболика тих стабала је огромна. То су стабла никла из крви и тела руских бораца сахрањених у свету српску земљу. Ноћни вукови ће изданке тих стабала засадити свуда по Србији. Прво, од тих чудесних стабала, биће засађено у кругу Спортског друштва „Раднички“ у Београду, најстаријег спортског друштва у Србији. Желимо да се плодовима тих стабала храни и стасава једна нова генерација Срба, генерација која никада неће заборавити да је руски народ био увек уз српски. Увек када је то требало.“

Извор: твбест.рс