Патријарх српски Иринеј примио је чланове руског мотоциклистичког клуба „Ноћни вукови“. Хуманитарни рад „Ноћних Вукова“ разбија уобичајену представу о бајкерима, а много пута помогли су српском народу на Косову и Метохији.

Поглавар Српске православне црква патријарх Иринеј примио је чланове руског мотоциклистичког клуба „Ноћни Вукови“, најмасовнијег мото-клуба на свету, чији хуманитарни рад разбија уобичајену представу о бајкерима, саопштила је Информативна служба СПЦ.

„Ноћни Вукови“ пропагирају здрав живот, неговање православних традиција, активни су у помоћи деци без родитеља и у борби против наркоманије, наводи се у саопштењу и додаје да је делегацију, која је у Патријаршији била крајем прошле седмице, предводио др Александар Залдастанов.

Братска љубав „Ноћних Вукова“ према српском народу на Косову и Метохији небројено пута је доказана на бајкерским манифестацијама широм Русије, као и бројним медијским наступима Залдастанова, наводи СПЦ.

У свету постоји 60 подружница „Ноћних Вукова“, од Сахалина на Истоку до Розенбурга на Западу и од Хелсинкија на северу до Скопља на југу.

Сваке године „Вукови“ организују интернационалне бајкерске сусрете.

Претпрошлог лета окупили су се у Севастопољу, а колону је предводио почасни члан „Вукова“ Владимир Владимирович Путин.