У Амбасади Русије обележен је Дан бранилаца отаџбине, уз поруку амбасадора Александра Чепурина да односи Србије и Русије, представљају добар пример за оне који желе сарадњу а не конфронтацију и заједнички допринос будућности безбедне Европе без линија раздвајања.

Ноћни Вукови Србије са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином и козачким Атаманом пуковником Војиславом Видаковићем на пријему поводом Дана Браниоца Отаџбине – Амбасада Руске Федерације у Београду

„Узајамно деловање, сарадња руске и српске војске, јачају корак по корак. Србија намерава и даље да се чврсто придржава политике неутралности, неучешћа у војним блоковима, избалансираних односа са Западом и Истоком, што ми је јутрос још једном недвосмислено потврдио премијер Александар Вучић“, рекао је Чепурин.

Чепурин је рекао да је за Русију, исто као за Србију, војска била, јесте и биће, најважнији ослонац државности, територијалног интегритета и суверенитета.

„Наше земље имају богату и славну историју. То је историја страшних искушења и великих победа. Увек када смо били заједно, побеђивали смо. Наши народи и државе постајали су јачи. И то је историјска чињеница“, рекао је Чепурин.

медији о овом догађају:
Тanjug
Спутник
РТС