Демонстрације против споразума са НАТО-ом

Версия на русском

20. фебруара 2016. године код Амбасаде Русије у Београду био је одржан митинг са више хиљада људи, у којем су учествовале београдске и регионалне политичке и друштвене организације.

Окупљени су изразили своју подршку политици Руске Федерације као и корацима Председника Русије Владимира Путина, свечано су саслушали Химну Русије, наступили су са осудом политике блока НАТО везано за гурање Србије у сферу свог утицаја на штету руско-српским односима.

Демонстранти су предали у Амбасаду петицију са образложењем својих погледа и приступа.

У Београду одржане демонстрације против споразума са НАТО-ом

Демонстранти сматрају да такве одлуке могу да се доносе само путем референдума, преноси ТВ „Царьград”.

Неколико хиљада људи је изашло на улице  Београда и изразило негодовање због потписивања споразума између Србије и НАТО-а. Сами демонстранти тврде да се на протесту окупило око 15 хиљада људи. Они сматрају да је документ који је председник Томислав Николић потписао у петак, 19. фебруара, и који ратификује сарадњу између Србије и Северноатлантске алијансе срамотан.

Демонстранти сматрају да такве одлуке могу да се доносе само путем референдума, преноси ТВ „Царьград”. Већина Срба се залаже за зближавање са Русијом. Осим тога, становници Србијие се још добро сећају бомбардовања Србије 1999. које су извршиле снаге НАТО-а, коментарише новинар.

У суботу је саопштено да је двоје српских дипломата, који су киднаповани прошле године, погинуло у ваздушном нападу САД на базу терориста „Исламске државе” у либијском граду Сабрата.

Демонстранти су обећали да ће организовати протесте све док шеф српске државе не преиспита свој однос према уласку земље у НАТО. 

прочитајте цео чланаковде
погледајте фотографије: овде