Ноћни Вукови Србије су у среду, 15. Маја посетили Руски Дом у Београду где је одржана промоција документарног филма “Друго име за слободу” ауторке Слађане Топаловић Несторовић. Филм је сниман током две године на друмовима 9 земаља. Филмска екипа је пратила Ноћне Вукове током 20.000 километара и снимила занимљиву причу о њиховом братству, идеалима православља и јаком славјанском духу који негују.

У Руском Дому су говорили аутори и актери филма. “Љубав према земљи, очување породице, православље, жеља за слободом….   Чини се да је данас, у време распада традиционалних система вредности, готово немогуће да се група људи окупи око ових начела” рекао је Саша Савић, председник српског огранка Ноћних Вукова који је такође представио гостима историјат мото клуба Ноћних Вукова и објаснио по чему се разликују од осталих клубова и уобичајене представе о мотоциклистима. 

Ноћни Вукови су основани су још 31. маја 1988. године у Москви. Последњих десетак година прича се проширила на све словенске земље, пре свега православне. Од 2002. године су присутни на Балкану. Ноћни Вукови су настали као пројекат неколицине људи на челу са садашњим председником – Александром Залдастановим Хирургом. Он је био и остао мотор покретач, посветивши цео свој живот Ноћним Вуковима. Када је Србија у питању, цела прича је настала када је неколико мотоциклиста из Ниша и Македоније први пут су отишла на Исток. Из Србије је то био Горан Јовановић Фонза из Ниша са неколико пријатеља. Вратили су се са идејом отварања одељења Ноћних Вукова у Србији.

Ноћни Вукови, братство искрених патриота, негујући српско-руско пријатељство кроз мотоциклизам, постали су домаћој јавности постали познати приликом посете предедника Руске Федерације Владимира Путина Београду кад их је позвао да заједно са њим прате утакмицу на стадиону Маракана.

Током промоције презентовани су инсерти из филма и најављена премијера у Сава Центру 6. јуна ове године.