Лидер највећег руског бајкерског клуба „Ноћни вукови“ Александар Хирург Залдостанов шаље у Крим две групе бајкера са хуманитарном помоћи из Москве и Волгограда у циљу пружања подршке рускојезичном становништву полуострва.

„Ми тренутно организујемо два конвоја, од којих ће један кренути из Москве, а други из Волгограда. Волгоград и Севастопољ су градови побратими, и зато је овај град и изабран за полазиште конвоја. Тренутно се стотине ʻНоћних вуковаʼ налазе на контролним пунктовима у Севастопољу. Ми смо у сталној вези с њима“, рекао је Залдостанов.

Према његовима речима, „осим лекова, одеће и предмета за одбрану од напада у уличним сукобима, у Севастопољу су потребна возила за одржавање везе између контролних пунктова. Једна руска фабрика мотоцикала и бицикала нам је донирала квадроцикле. Они ће бити утоварени у камион који ће кренути у Севастопољ са једним конвојем“.

Вођа бајкера није открио трасу кретања хуманитарне мисије „Ноћних вукова“ из Русије у Украјину како би се избегле провокације и напади од стране украјинских екстремиста.

Росијскаја газета. Сва права задржана.